MonChou taart

MonChou taart recept

Een MonChou taart is een echte klassieker onder de Nederlandse taarten: romig, fris en heerlijk smeuïg. Perfect als dessert of bij een feestelijke gelegenheid.

Bereidingstijd: ± 30 minuten (excl. opstijftijd)
Porties: 10–12 taartpunten

Benodigdheden

  • Springvorm van 24 cm doorsnede
  • Bakpapier

  • Mixer of keukenmachine

  • Kommen en spatel

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 g volkorenbiscuits (bijvoorbeeld Digestive)
  • 100 g ongezouten roomboter

Voor de vulling:

  • 200 g MonChou (op kamertemperatuur)
  • 250 ml slagroom

  • 100 g fijne kristalsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 8 g slagroomversteviger (optioneel, voor stevigheid)

Voor de topping:

  • 1 blikje kersen vlaaivulling (of ander fruit naar keuze)

Bereidingswijze

  1. Bodem maken
    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of doe ze in een stevige zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit goed door de koekkruimels. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.

  2. Slagroom kloppen
    Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en eventueel slagroomversteviger. Zorg dat de slagroom stevig genoeg is om straks de vulling luchtig te maken. Zet even apart.

  3. MonChou mengen
    Klop de MonChou zacht en romig in een aparte kom. Dit gaat het makkelijkst als de roomkaas op kamertemperatuur is. Zo mengt het straks beter met de slagroom.

  4. Vulling samenvoegen
    Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de MonChou, zodat er een luchtige crème ontstaat. Probeer de luchtigheid te behouden door rustig en geleidelijk te mengen.

  5. Vulling verdelen
    Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en verdeel de MonChoucrème er gelijkmatig over. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast zodat de vulling stevig kan worden.

  6. Topping aanbrengen
    Verdeel vlak voor het serveren de kersenvlaaivulling over de bovenkant van de taart. Je kunt ook variëren met aardbeien, frambozen of ander seizoensfruit.

Tips & variaties

  • Extra stevigheid: Gebruik slagroomversteviger bij het opkloppen van de slagroom. Hierdoor blijft de taart mooier in vorm.
  • Andere smaak: Vervang de kersenvlaaivulling eens door verse aardbeien met een dun laagje aardbeienjam of door een tropische topping met mango of passievrucht.
  • Chocolade twist: Voeg wat gesmolten pure chocolade toe aan de vulling voor een chocolade-MonChou variant.
  • Vooruit maken: Deze taart kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast.

    Deze website maakt gebruik van cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Zie onze privacyverklaring voor meer informatie