Halloween Koekjes recept

Maak griezelig leuke koekjes in Halloween-stijl, versierd met eetbare versieringen uit het assortiment van Taart en Decoratie.

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer (of handmixer)

  • Spatel

  • Weegschaal

  • Deegroller

  • Koekjesuitstekers (Halloween-thema)

  • Bakblik + bakpapier

  • Koelrooster

  • Spuitzak of penseel (voor glazuur)

Ingrediënten (voor ca. 24 middelgrote koekjes)

Cupcakes:

  • 250 g bloem
  • ½ tl bakpoeder

  • Snuf zout

  • 125 g ongezouten roomboter (zacht)

  • 100 g kristalsuiker

  • 1 ei (maat M)

  • 1 tl vanille-extract

  • (optioneel) 1 el melk, als het deeg te droog is

Decoratie:

  • FunCakes Suikerdecoratie Halloween Set/12 (bijv. pompoenen, spookjes) — FunCakes Suikerdecoratie Halloween Set/12
  • PME Sprinkles Spooky Seizoen 136 g — PME Sprinkles Spooky Seizoen 136 g
  • Koekjesuitstekers / uitstekersets in Halloween thema
  • (Optioneel) Royal icing of glazuur (wit, zwart, oranje) om details op te tekenen
  • (Optioneel) Eetbare kleurstof voor glazuur

    Voorverwarmen & voorbereiden

    Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakblik met bakpapier.

    Droge ingrediënten mengen

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Zet apart.

    Boter en suiker kloppen

    Klop de zachte boter met de kristalsuiker tot een luchtig en romig mengsel.

    Ei en vanille toevoegen

    Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot alles goed is opgenomen.

    Deeg vormen

    Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het boter-suikermengsel. Meng tot een samenhangend deeg.
    Als het deeg te droog is en brokkelt, kun je 1 eetlepel melk toevoegen om het iets makkelijker hanteerbaar te maken.

    Koelen (optioneel)

    Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten. Dit maakt het gemakkelijker om uit te rollen en voorkomt dat de koekjes erg uitlopen.

    Uitrollen & uitsteken

    Bestuif het werkoppervlak licht met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3–4 mm.
    Gebruik de Halloween-koekjesuitstekers om vormen uit te steken (pompoen, spook, vleermuis, grafsteen, etc.).
    Leg de uitgesneden koekjes op het bakblik en laat iets ruimte tussen de koekjes.

    Bakken

    Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 10–12 minuten, of tot de randen net goudkleurig zijn.
    Laat de koekjes enkele minuten op het bakblik afkoelen, verplaats dan naar een koelrooster om volledig af te koelen.

    Decoreren

    • Combineer de FunCakes Suikerdecoratie Halloween Set/12 en de PME Sprinkles Spooky Seizoen om de koekjes feestelijk af te werken.
    • Voor platte decoraties: plak suikerdecoraties op de koekjes met een beetje glazuur of eetbare lijm.
    • Met royal icing kun je oogjes, spinnenwebben, tekst (“BOO!”) of andere details tekenen.
    • Sprinkles kun je strooien over nat glazuur zodat ze eraan blijven plakken.

      Tips & variaties

      • Smaakvariaties: voeg citroenrasp, kaneel of cacaopoeder toe aan (een deel van) het deeg voor extra dimensie.
      • Donkere koekjes: meng 1–2 el cacaopoeder door een deel van het deeg voor “grafsteen” of “schedel” effecten.
      • Dikker of dunner: speel met de dikte van het deeg (bv. 2,5 mm tot 4 mm) afhankelijk van hoe knapperig je de koekjes wilt hebben.
      • Vooraf maken: je kunt het deeg 1 dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Gekoelde koekjes kun je een dag van tevoren bakken en decoreren op de dag zelf.
      • Extra details: gebruik eetbare markerstiften voor fijne lijnen of tekenen; gebruik gekleurde glazuur om contrasten te maken (zwart, oranje, wit).

        Deze website maakt gebruik van cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Zie onze privacyverklaring voor meer informatie