.
.
.
.

FunCakes Meringue Poeder -150gr-

Niet op voorraad
€ 7,99
Prijs incl. btw

Extra informatie
 

De FunCakes meringue poeder is geschikt voor het maken van schuimpjes, meringues, pavlova en Amerikaanse botercrème. De poeder is klaar voor gebruik, voeg alleen water en eventueel suiker toe.

Tip: Gebruik altijd een schone lepel.

Vanwege de structuur van het product is deze niet geschikt voor het maken van Royal Icing.

Bereidingswijze meringue: Verwarm de oven voor op 120°C (100°C heteluchtoven). Ontvet de mengkom en garde met heet water. Meng 14 g meringuepoeder met 125 ml water en 125 g fijne kristalsuiker. Klop het mengsel op hoge snelheid tot een vast schuim. Voeg hier in een straaltje 250 g fijne kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Spuit de meringue op een met bakpapier bekleedde bakplaat en droog ca. 1,5 uur in de oven. Laat de meringue afkoelen in de oven.

Bereidingswijze pavlova: Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C). Meng 14 gram poeder met 125 ml water en 125 gram fijne kristalsuiker in een mengkom en roer dit even goed door met de garde. Zorg ervoor dat de mengkom en de garde vetvrij zijn. Klop het poeder op hoge snelheid tot een wit schuim en voeg hier beetje bij beetje de rest van de kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Het is een vrij stug en taai geheel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hier het schuim op. Duw het met de bolle kant van een lepel iets plat. De plak moet ongeveer een doorsnede van 20 cm krijgen. Droog de meringue in de oven in circa 2½ uur en laat hem afkoelen in de oven. Let op! Maak de meringue idealiter een dag van tevoren, zodat deze van binnen mooi kan drogen. De meringue zal dan van buiten mooi droog zijn en van binnen lekker chewy zijn. Klop de 250 ml slagroom op met 2 eetlepels suikerbakkerspoeder en een zakje klopfix. Smeer dit op de afgekoelde pavlova. Voor een ‘ijs’ effect op de besjes maak je ze eerst iets nat en daarna haal je ze door de fijne kristalsuiker. Decoreer de pavlova verder met vers fruit.

Bereidingswijze American Buttercream: Meng 190 g crisco met 7 theelepels (35 gram) water, voeg daarna 450 g suikerbakkerspoeder en 15 gram meringuepoeder toe en mix. Voeg 4 theelepels (20 gram) water toe en meng goed tot een smeerbare crème.

Ingrediënten: scharreleiwitpoeder, suiker, verdikkingsmiddel: E466, voedingszuur: E330.
Voor allergenen, zie de ingrediënten.
Kan sporen bevatten van: melk, noten.
Dit product is: Halal gecertificeerd, geschikt voor vegetariërs.

Droog bewaren, 15-22°C
Netto inhoud: 150 g. 

104266

Deze website maakt gebruik van cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Zie onze privacyverklaring voor meer informatie