Chocolade Mallen


Chocolade mallen

Wilt u graag uw eigen originele chocoladecreaties maken? Bij Taart en Decoraties kunt u terecht voor de mooiste, meest veelzijdige chocolade mallen waarmee u zelf de mooiste cacao figuren kunt creëren. Van lolly’s tot paaseieren, in het assortiment van Taart en Decoratie vindt u een chocolade mal voor elke gelegenheid! 

Wat zijn chocolade mallen?

Chocolade mallen zijn vormen waarmee je zelf cacao figuren zoals bonbons, taartdecoratie en chocolaatjes kunt maken. Je hebt hierbij de keuze uit twee verschillende soorten mallen: een mal gemaakt van stevige, niet buigzame kunststof of een flexibele siliconen chocolade mal. 

Hoe kan ik cacao figuren met een siliconen chocolade mal maken?

Wilt u bonbons, chocolaatjes of taartdecoratie met een chocolade mal maken, dan dient u eerst chocolade of candy melts via de gebruiksaanwijzing te smelten. U kunt hiervoor speciale smeltflesjes gebruiken. Vervolgens giet u de gesmolten chocolade of candy melt siliconen mal. Om ervoor te zorgen dat de chocolade of candy melt gelijkmatig verdeeld wordt, kunt u het best een trechter of knijpflesje gebruiken. Daarna tikt u een aantal keer met de siliconen chocolade mal op de ondergrond om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan. Hierna plaatst u de gevulde chocolade mal minstens 15 minuten in de koelkast om de inhoud goed hard te laten worden.


Wilt u gevulde bonbons of cacao figuren maken? Dan dient u eerst een dun laagje chocolade in de siliconen mal aan te brengen. Dit doet u door de overtollige chocolade uit de vorm te gieten. Nadat dit laagje genoeg afgekoeld is, kunt u de gewenste vulling toevoegen en de bovenkant insmeren met gesmolten chocolade waarna u de mal weer in de koelkast zet.


Is de chocolade hard genoeg geworden? Haal de siliconen mal met chocolade dan uit de koelkast en druk of tik de chocolaatjes er voorzichtig (!) uit. U kunt de figuurtjes zo laten of ze naar wens versieren met decoratie als strooisel, suikerparels of glitters


Hoe gebruik ik een stevige chocolade mal? 

U kunt ook cacao figuren met een stevige, niet buigzame kunststof chocolade mal maken. Deze zijn voor het algemeen lastiger in het gebruik dan siliconen chocolade mallen en worden voornamelijk gebruikt door professionals. 


Wanneer u stevige chocolade mallen gebruikt, dient u met een lepel een dun laagje gesmolten chocolade in de vorm te smeren. Hierna plaatst u de chocolade mal voor minstens 5 minuten in de koelkast zodat deze kan stollen. Vervolgens herhaalt u dit proces totdat u de gewenste dikte chocolade bereikt heeft.  


Als de chocolade goed uitgehard is, kunt u deze makkelijk uit de chocolade mal halen. Wilt u twee helften aan elkaar plakken, verwarm de randen dan voorzichtig en druk de helften tegen elkaar. Ook nu is het belangrijk de chocolade uit te laten harden voordat u deze gaat decoreren

Ons assortiment chocolade mallen

Van paaseieren tot kerstmannen, van enge spinnen voor Halloween tot schattige eenhoorns: bij Taart en Decoratie vindt u (bijna) altijd stevige of siliconen chocolade mallen voor iedere gelegenheid! 


In onze webshop en fysieke winkel in Ridderkerk vindt u een ruim aanbod chocolade mallen in verschillende formaten en uitvoeringen. 

Chocolade mallen snel en gemakkelijk online kopen

Chocolade mallen bestellen doet u snel en gemakkelijk online via onze webshop.


Uw bestelling wordt altijd verstuurd in een stevige enveloppe. Wij verzenden onze chocolade mallen enkel binnen Nederland, de levertijd is afhankelijk van de gekozen vervoerder. U kunt kiezen uit verzending via PostNL of DHL. Indien u de bestelling plaatst op werkdagen voor 15.300 uur verzenden wij uw bestelling dezelfde werkdag. U kunt het pakket de volgende werkdag verwachten. 


U kunt uw bestelde chocolade mal(len) ook afhalen in onze winkel in Ridderkerk, u ontvangt dan een e-mail zodra uw bestelling voor u klaarligt. 

Contact

Heeft u vragen over onze chocolade mallen, een bestelling of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons en wij helpen u graag verder! In verband met drukte is het soms niet mogelijk om de telefoon te beantwoorden dus wanneer u een mail stuurt naar webshop@taartendecoratie.nl of het contactformulier op onze website invult, kunnen wij u het beste helpen! Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, dan kunt u ons uiteraard altijd bellen op 0180 723 455. 


 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Zie onze privacyverklaring voor meer informatie