Regenboogtaart recept

Een regenboogtaart is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakvolle traktatie waar zowel kinderen als volwassenen van genieten. Het maken van een regenboogtaart lijkt misschien ingewikkeld, maar met dit eenvoudige recept en onze handige tips zet u zonder problemen een prachtige taart op tafel. 

Benodigdheden voor de regenboogtaart

Voordat u begint met het bakken van uw regenboogtaart, is het handig om alle benodigdheden klaar te zetten. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit zijn de ingrediënten: 

 

  • 350 gram bloem

  • 350 gram suiker

  • 350 gram boter

  • 6 eieren

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 6 verschillende kleuren voedingskleurstof (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars)

 

Voor de botercrème:

 

  • 250 gram ongezouten boter

  • 500 gram poedersuiker

  • 2-3 eetlepels melk

  • 2 theelepels vanille-extract

 

Daarnaast heeft u het volgende keukengerei nodig:

  • 6 ronde bakvormen van 20 cm

  • Spatel

  • Mixer

  • Zeef

Voeg benodigheden aan winkelmand

Onze keukengerei

Het regenboogbeslag maken

Verwarm de oven voor op 180 ℃ en vet de bakvormen in. Nu gaan we het beslag voor de regenboogtaart maken. Begin met het kloppen van de boter en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix het goed door elkaar. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en voeg dit in delen toe aan het beslag. Roer voorzichtig het vanille-extract door het geheel.

Verdeel het beslag over zes kommen en voeg aan elke kom een andere kleur voedingskleurstof toe. Roer voorzichtig totdat de kleur gelijkmatig verdeeld is.

De taartlagen bakken

Verdeel het gekleurde beslag over de zes ingevette bakvormen en bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de lagen goed gebakken zijn. Komt de prikker er schoon uit? Dan zijn ze klaar. Laat de taartlagen afkoelen voordat u verder gaat met de volgende stap.

De vulling maken

Voor de vulling van de regenboogtaart kunt u botercrème gebruiken. Klop de boter in ongeveer 3-4 minuten luchtig. Voeg geleidelijk poedersuiker toe terwijl u op lage snelheid blijft mixen. Wanneer alles is opgenomen, verhoogt u de snelheid en mixt u nog enkele minuten tot de crème glad en luchtig is. Voeg het vanille-extract en de melk toe. Begin met één eetlepel melk en voeg meer toe als dat nodig is om een smeuïge consistentie te krijgen.

Het stapelen van de taart

Begin met de paarse laag als basis. Smeer een dunne laag botercrème op de taart en plaats de volgende kleur erop. Herhaal dit proces totdat alle lagen gestapeld zijn. Zorg ervoor dat de lagen mooi recht blijven voor het beste eindresultaat. Werk de buitenkant af met de resterende botercrème. Strijk dit glad met een spatel voor een nette afwerking. U kunt ervoor kiezen de taart verder te decoreren met kleurrijke sprinkles of vers fruit voor een extra feestelijke uitstraling.

Regenboogtaart serveren en bewaren

Een regenboogtaart is het mooiste als hij in plakken wordt gesneden, zodat de verschillende kleuren goed zichtbaar zijn. Serveer de taart tijdens een feestelijke gelegenheid of gewoon als bijzondere verrassing. De taart blijft enkele dagen goed in de koelkast, maar zorg ervoor dat u hem afdekt om uitdroging te voorkomen.

Wilt u meer bakplezier? Ontdek dan nog meer heerlijke recepten op onze website!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw winkelervaring te verbeteren. Zie onze privacyverklaring voor meer informatie